VeersemeerVeersebos20210224_037
default
default
Moestuin-20190507_053-scaled
Moestuin-20190507_024-scaled
previous arrow
next arrow

Vrouwenpolder

Aan de voet van de Oosterscheldekering ligt het dijkdorp Vrouwenpolder. Het ligt midden tussen de Noordzee en het Veerse Meer en het grenst aan natuurpark Oranjezon. Het ligt aan de doorgaande N57 waardoor het een prima uitvalsbasis is voor een bezoek aan Domburg, Middelburg of havenstad Vlissingen. Of een dag winkelen in Rotterdam.

Vrouwenpolder heeft zich als een echt toeristendorp ontwikkeld. Watersporters, badgasten, maar ook de Zeeuwen zelf verblijven graag op de brede stranden bij het dorp. Vliegeraars en kitesurfers hebben er hun eigen hotspot. Vrouwenpolder heeft ook een aantal prachtige duiklocaties. Ook wordt er vanaf het brede zandstrand een scala aan actieve programma’s aangeboden, waarbij kitesurfen en SUP centraal staan.

Tussen het dorp en de Oosterscheldekering in, ligt Deltapark Neeltje Jans. Het attractiepark laat onder meer alles over de Deltawerken zien. Je kunt ook zelf de windkracht ervaren die de Zeeuwen hebben gevoeld tijdens de Watersnoodramp in 1953. Of spetteren in de waterspeelplaats of Aquasplash.

Hier vlakbij ligt ook Viskwekerij Neeltje Jans. Hier worden hang- en bodemcultuur mosselen gekweekt. De familie Schot opende er ‘Proef Zeeland’, waar je de mosselen direct kunt proeven.

In het dorp ligt de subtropische tuin Fort den Haak. Er staat onder meer een 11 meter hoge berg en een 6 meter hoge waterval met kleine waterpartijen. Aan een 60 meter lange boulevard staan de meest winterharde palmsoorten uit de hele wereld.

Tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder ligt het 400 hectare grote duingebied Oranjezon. Dit natuurgebied deed ooit dienst als waterwingebied, voor de drinkwatervoorziening op Walcheren.
Vrouwenpolder ligt aan de rand van het Veerse Meer. De plek voor watersporters, maar ook de plek om op een terras aan te schuiven. Je eet hier vis en schaaldieren direct uit zee.

Sociale media

Hofstede Elzenoord is lid van