Terra Maris – Oostkapelle

Terra Maris, letterlijk land van de zee, is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Het museum is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove, dat gelegen is in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Oostkapelle en Domburg. Een afwisselende, levendige tentoonstelling neemt je mee door de geschiedenis van het Zeeuwse landschap en laat je de rijk gevarieerde Zeeuwse natuur zien. Maak kennis met de dynamische natuur van de Delta, de vele inpolderingen en de meer dan honderd dorpen die in de loop van de eeuwen door het water van de kaart werden geveegd. En… laat u verrassen door het landschap van nu.

Terra Maris

Duinvlietweg 6
4356 ND Oostkapelle

www.terramaris.nl

Mini Mundi – Middelburg

Ontdek de markante gebouwen van Walcheren in het miniatuurpark Miniatuur Walcheren. Beleef de verschillende attracties van het pretpark en de buitenspeeltuin! En leef je helemaal uit in het paviljoen met de indoorspeeltuin en 0-4 land.

Mini Mundi

Zep Middelburg
Podium 35
4337 WV Middelburg

www.minimundi.nl

Neeltje Jans – Vrouwenpolder

Neeltje Jans, dat is een plaats waar natuur, cultuur en techniek samenvloeien. Films en exposities tonen de catastrofale overstromingsramp van 1953 en de inmiddels wereldberoemde Deltawerken. Met die kennis is een wandeling in het binnenste van de Stormvloedkering nóg imposanter.

Deltapark Neeltje Jans

Faelweg 5
4354 RB Vrouwenpolder

www.neeltjejans.nl

Het Arsenaal – Vlissingen

Sta oog in oog met een echte haai, maak kennis met spannende piratenattracties of speur op 65 meter hoogte de Westerschelde af.

Zeeland’s grootste verzameling zeedieren
Wij hebben een uitgebreide collectie Noordzeevissen in schitterende aquaria. Hier kun je zelfs de haaien en roggen aaien. Onlangs is onze onderwaterwereld uitgebreid met een tropische zaal, met maar liefst vier grote nieuwe aquaria. Ontelbare felgekleurde tropische vissen zwemmen hier in een natuurgetrouwe omgeving rond. Er worden regelmatig rondleidingen en voederdemonstraties gegeven.

Het Arsenaal

Arsenaalplein 7
4381 BL Vlissingen

www.arsenaal.com

Reptielenzoo Iguana – Vlissingen

Rondom een subtropische serre zijn, verdeeld over vier gebouwen, ruim vijfhonderd levende reptielen, amfibieen en insecten uit de gehele wereld te zien. De groote van de dieren loopt uiteen van vijf centimeter (de giftige Keizerschorpioen) tot meer dan 6 1/2 meter (Netpython). Verder treft u o.a. aan: kikkers, padden, salamanders, slangen, hagedissen, krokodilachtigen, schildpadden, insecten, vogelspinnen, enz. Er is een babykamer waar eieren worden uitgebroed en jonger dieren te zien zijn.

U kunt oog in oog komen te staan met de giganten uit de reptielenwereld. Een belevenis die u niet mag missen! Een bezoek van ons tentoonstelling duurt gemiddeld 1,5 uur.

Reptielenzoo Iguana

Bellamypark 31-37
4381 CH Vlissingen

www.iguana.nl

Watersnoodmuseum – Ouwerkerk

Het museum probeert een beeld te geven van wat er is gebeurd tijdens en na de overstroming van 1 februari 1953. Het museum is gevestigd in de vier caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste gat in de dijken. Het sluiten vond plaats op 6 november 1953. De donateurs zijn verenigd in de “Vrienden van het Watersnoodmuseum “. Zij hebben gratis toegang.

De caissons die hiervoor zijn gebruikt waren afkomstig uit Engeland en oorspronkelijk bestemd voor een landing van de geallieerden bij Oostende in België, die nooit is gerealiseerd.

De caissons zijn eigendom van het Waterschap Zeeuwse Eilanden en in erfpacht bij de Stichting Nationaal Monument Watersnood 1953, die het museum exploiteert.

Caissons zijn eigenlijk betonnen boten. Deze zogenaamde Phoenix-caissons zijn 60 meter lang, 20 meter breed en 20 meter hoog. Na op hun plaats te zijn gebracht, werden ze gevuld met zand, zodat u nu in het museum over dertien meter zand loopt.

Watersnoodmuseum

Weg van de Buitenlandse Pers 5
4305 RJ Ouwerkerk

www.watersnoodmuseum.nl

Met de Kids